Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

onsdag 23. mai 2018

En skjør morgenstund innpå skogen ..På mine mange turer inn til stor-lomen har jeg lagt merke til et svane-par som holder til i et lite tjern, og jeg har vurdert litt frem og tilbake om jeg skal forsøke å ta et bilde mens den hviler på reiret. Man skal være ekstra varsom når man tar slike bilder, noe jeg kan forsikre om at jeg var.

Jeg bestemte meg for at dette reiret lå slik til at jeg hadde mulighet til å komme meg usett frem til myra på min side og allikevel være skjult av trærne. Fra skogbrynet hvor jeg stod og frem til myrkanten på min side var det ca 15-20 meter, samt et stykke over til den andre siden på tjernet og den lille tua svanen ligger på.

Klokka var 04:00 og sollyset hadde ennå ikke nådd det lille tjernet, allikevel synes jeg den litt kalde atmosfæren gir bilde den stemningen jeg var ute etter ..


NB!
Reirfoto er ikke noe jeg anbefaler eller noe jeg selv gjør ofte. Det er ytterst sjelden jeg anser det som verdt det og om jeg allikevel velger å gjøre det er det et avstandsbilde i miljø slik som vist over. Et tett på bilde av kun en fugl på reir vil jeg aldri gjøre!

Er du usikker på om du kan komme til å skremme en fugl som ligger på reiret skal du rett og slett la være å nærme deg, da er det bedre å ta frem kikkerten og bivåne det hele fra avstand. Husk at individet ALLTID er viktigere en et bilde ..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar