Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

tirsdag 22. mai 2018

Morgenstund i stor-lomens rike ..


Du har sittet på plassen siden kl. 03:00 og du har brukt noen dager i forkant for å finne nettopp dette stedet hvor det også er mulig å få noen flotte miljøbilder. Men .. det er ingen fugl der ..

Lyset begynner å bli perfekt og du kjenner tvilen begynne å komme. Er den ikke her i dag, har den flyttet på seg?

Det er kort tid mellom magisk lys og hardt lys denne tiden på året, så mye skal klaffe på en gang.
Så .. plutselig ser du en skikkelse kommer sigende ut fra myrkanten mens den pusser fjærdrakta, så var den her allikevel. Lykkerusen fyker gjennom blodet og man vet at for en gangs skyld klaffer det.
Morgendisen som ligger lett over vannet og myra, lyset, miljøet, plasseringen og fuglen, alt er slik man drømte om :-)

Det varer heller ikke lenge før fugl nummer to viser seg og kommer sakte svømmende for å hilse på sin make ..


De stopper opp og blikket møtes ..


Det er i slike øyeblikk man er takknemlig for at man har naturfoto som hobby. Det ene er å ha muligheten til å få slike opplevelser og muligheten til å være mye ute i naturen, det andre er at all planlegging og tanker rundt hva man ønsker å fange med kameraet også klaffer for en gangs skyld.

Så vender kona seg om og gir beskjed om at nå er det tid for en liten fisketur ..


Det går liksom ikke fort nok, så gubben får klar beskjed om å få opp farta ..


Men det er alt for tidlig, så gubben velger å ligge på litt til, det er tross alt pinsehelg og langfri ..


.. og mens stor-lomen går tilbake i drømmeland forlater jeg stille plassen, en kort time og noen få bilder, men en opplevelse jeg lever lenge på. Nå skal dette paret få være i fred for meg en stund, og kanskje er det blitt familieforøkelse når jeg treffer dem neste gang, det blir spennende å se :-)

Det er fristende å reise tilbake til slike steder, men etter noen år som storlom-"jeger" vet jeg at disse fuglene er vare for forstyrrelser, dette paret får derfor være i fred frem til mulig avkom er på plass. Jeg ønsker jo å tenke at de ikke oppdaget meg der jeg lå i skjul langt unna myrkanten, men de var nok fullstendig klar over at noen var der. Men når jeg allikevel kan avslutte fotoseansen med en storlom som slapper av på denne måten håper jeg at erfaringen jeg etter hvert har fått førte til at livet fortsatte i fred og fordragelighet også etter at jeg forlot plassen ..Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar