Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

søndag 22. oktober 2017

Eventyrskogen og ukas bilde gjennom 2017 .. Uke 43


Høsten er en travel tid for eventyrskogens alle skikkelser, høsten er nemlig den tiden på året hvor formeringen finner sted. Disse skapningene er ikke monogame, de skifter partner hvert år og lever
ikke sammen i et parforhold etter forplantningen.

Årsaken er muligens for å skape variasjon i avkommet, slik at de hele tiden skaper nye skikkelser tilpasset det habitatet de vokser opp i. Hvert område krever at utseendet er forskjellig slik at de ikke er så lette å oppdage.

Enkelte individ som bor i svært avsidesliggende områder kan også være tvekjønnet.
Hermafrodittisme forekommer sjelden, men er altså helt nødvendig i enkelte områder hvor det kreves at arten kan befrukte seg selv.

Dukker det tilfeldigvis opp en partner i et slikt område kan de endre seg til det kjønn som er nødvendig for at forplantning kan finne sted.

Avkommet lever ikke sammen med "foreldre", men forlates rett etter fødsel. Disse artene er rustet for  å klare seg selv fra dag en. Instinktet med å gjemme seg fra mennesker er medfødt, så derfor er de for mange svært vanskelig å oppdage.

Et av tegnene på at de er klare til å forplante seg er (som vist på bilde ovenfor) selve øynene. Øynene får en tydelig hjerteform, dette for at en eventuell partner lett skal kunne se at man er klar for forplantning.

Selve unnfangelsen skjer typisk på stormfulle høstdager. Slike vindfulle dager skaper kaos i skogen og dekker over eventuelle spor etter selve akten. Mange tusen års evolusjon gjør at disse skikkelsene hele tiden raskt tilpasser sin levemåte etter aktiviteten til menneskene rundt dem.

Men .. det er vår fordømte plikt å sørge for at vi drifter skogen forsvarlig, sørger for gode levevilkår og et bredt mangfold av dyr og planter ..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar