Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

mandag 13. juni 2016

Om å vike plass ..


Strandsnipa har jeg ofte rundt meg når jeg oppholder meg ved vann og sjøer på jakt etter storlom. Et trivelig selskap, men som til vanlig oppleves som veldig sky.

Denne morgenen ville den ikke vike plassen og oppholdt seg ganske nært i lengre tid. Jeg tenkte ikke noe særlig over det siden jeg ikke er ekspert på fugladferd, men når den etter hvert begynte å virke varslende begynte jeg å fatte misstanke ..


Den ga seg ikke og flyttet seg heller ikke når jeg tok bilder .. Den ble bare sittende, og det var  først da tanken slo meg om at det kanskje var noe den ville beskytte ..


Jeg begynte å kikke meg rundt, og der .. der fikk jeg plutselig øye på et bitte lite dunete nøste som lå urørlig og trykket i lyngen ..


Den lå kun fire-fem meter unna, så jeg tok et par bilder før jeg bestemte meg for å vike plass å la fuglene være i fred. Jeg hadde så vidt rukket å krabbe meg litt bakover før den spratt opp og pilte avgårde ..


Egentlig er dette "min" plass, en plass jeg har opparbeidet for å fotografere storlom, men så viktig er det ikke at jeg ikke kan vike plass for noe som er betydelig mindre og mer skjørt enn meg. Bilder kan jeg ta senere, dessuten er dette en opplevelse som jeg skal ta godt vare på og lagre i bakhodet ..

Man bedriver jo tross alt bare naturfoto, ikke noe viktig!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar