Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

mandag 23. mai 2016

Nært og dobbelt på Dovre ..


Jeg leker ofte med dobbeleksponering i mine landskapsbilder, så da sjansen bød seg for litt nærkontakt med moskus tenkte jeg at dette var en gylden anledning til å forsøke samme teknikk på dyreportrett. Hadde liten lyst til å komme hjem med en drøss bilder som alle har sett før, men om det ble vellykket får den som ser avgjøre ..


Bildene er tatt ved Kongsvoll og vi oppholdt oss like ved en gammel bygning vi søkte ly i når moskusen ble for nærgående. Vi nærmet oss ikke den, men lot den komme til oss.

For en førstereis-gutt var det et spennende møte og jeg følte meg aldri 100% komfortabel. Det er store dyr som krever respekt ..

Her har jeg dratt i spakene for å få frem følelsen jeg hadde ovenfor disse dyrene .. Må jo leke litt på pc også ;-)


Selv ble jeg fornøyd med resultatet av dette forsøket, men det er selvfølgelig ikke noe man er vandt med å se, så bildene trenger nok litt tilvenning for den som liker aller best rene dokumentariske bilder.


Kanskje ikke alle som synes det er stas å sitte igjen med kun noen få bilder etter flere dager i fjellet, men for meg var det uansett en vellykket og lærerik tur. Moskusen er der, så til høsten drar jeg tilbake og kan leke mer og få flere bilder. Stresser ikke noe av den grunn :-)


De to siste bildene er nok de jeg selv er aller mest fornøyd med, men smaken er som baken ..


Måtte jo ha med en hel moskus også he he ..

Valgte å gjøre det slik denne gang i stedet for å dele et og et bilde på fjæsboka, da ser man også bedre bildene i sammenheng og man venner seg litt mer til uttrykket mens man scroller nedover. Kom gjerne med ris og ros. Begge deler er like viktig for meg ..
6 kommentarer:

 1. Hei Jørn, synes bildene er vellykket og blir gjerne med til Dovre for å shooté moskus. Har bestilt en ny D500 og må jo prøve den på noe virkelig spennende. Hvor nære dyra var dere?

  SvarSlett
 2. Alt for nære, men hadde fluktvei om noe skulle skje. Bildene er tatt med 600 mm

  SvarSlett
 3. Hva er for nære? Etter min mening er det situasjonen som avgjør. Jeg gikk selv på en moskus på Tverrfjellet i vår, et enslig dyr som lå og kvilte. Jeg hadde vinden i mot meg og mulighet for å trekke meg stille tilbake. Kameraet med en 500mm var "skuddklart" Det ble en spennende situasjon og flere bilder havnet på brikka før jeg stille og rolig trakk meg tilbake. Bildene ble ikke så spennende som dine, men situasjonen var spennende nok. Bilder ligger for øvrig på facebooksida mi om noen er interessert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter en hendelse lørdag er ihvertfall jeg blitt oppmerksom på hvor fort de kommer. På vei ned fra fjellet kom det er fjorårskalv som sannsynligvis hadde kommet vekk fra flokken. Den fikk se oss og rautet høyt mens den satte opp farten og kom for fullt mot oss. Et raskt overblikk gjorde at vi gikk mot noen små bjørketrær, men ikke alle steder dette finnes tilgjengelig .. Den ble borte for oss bak en liten kolle, men vi fortsatte å gå mot "skjulestedet". Så dukket den opp på toppen av kollen og fikk se oss. På ny satte den opp farten med retning rett mot oss. Vi var nå kommetv frem til bjørkene, men den ombestemte seg og endret kurs i siste liten. Mest sannsynlig trodde den at vi var en liten flokk moskus, men når den oppdaget at vi var mennesker vek den unna.(Spekulasjoner), men .. etter denne opplevelsen vet jeg hvor raskt de kommer og at man ikke har noen steder å gjemme seg. Derfor synes jeg at man ikke skal oppgi antall meter man er unna. Uerfarne folk kan da ta dette som en ok avstand og tro at det er en form for facit. Ved Kongsvoll var det greit siden vi hadde nkel tilgang på hus å rømme inn i, men på fjellet!?!

   200m er en grei grense synes jeg og er man nærmere så er det unødvendig å skrive. "Alt for nære" burde holde og det var slik det føltes ;-)

   Slett
 4. Fastnar för bilden med svart bakgrund. Riktigt effektfullt porträtt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-)
   Jo, et slikt "laget" bilde har kraftfull effekt ..

   Slett