Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

mandag 23. mai 2016

Morgenstund hos stor-lomen ..


Klokka er 04:17 og jeg har ligget en god stund allerede, men plutselig er den der. Min favorittfugl og store kjærlighet Stor-lomen. Det er fortsatt lite lys og morgentåka er i ferd med å bygge seg opp og legge seg som et tykt ugjennomtrengelig teppe over sjøen. Men miljøet den passerer på vei rundt den lille øya er så flott at jeg må gjøre et forsøk. 1/20 sek gir bilde det lille ekstra og forsterker den trolske stemningen ..

Så svømmer den videre rundt øya og jeg må på ny vente tålmodig på at den skal svømme rundt og komme tilbake. Klokka 04:25 dukker den opp igjen og kommer inn mellom øya og en liten stein. Den er på fisketur og svømmer rolig mens den speider ned i vannet etter føde. Jeg har flaks, for akkurat i det stor-lomen kommer der hvor jeg vil ha den lander to strandsniper på hver sin stein og gjør den lille prikken over i`en ..


I min iver tar jeg en serie bilder, og det gjør fuglen urolig. Dette medfører at den tar en tur vekk fra meg og ut på sjøen. Der blir den en god stund mens den pusser og strekker litt på seg ..
Etter denne seansen svømmer den vekk og blir borte en times tid, men uansett må jeg ligge muse stille. Selv om jeg ikke ser den kan jeg være 100% sikker på at den er der ute et sted og vil bli skremt om jeg beveger for mye på meg.

Tålmodigheten belønnes, og om sider kommer fuglen glidende ut av tåkehavet i min retning ..


Klikk !!!
Jeg angrer .. fanker`n .. skulle ventet litt til, fått den nærmere ..

Men det gikk bra denne gangen. Den fortsetter å kommer sigende enda nærmere ..


Lykkefølelsen strømmer gjennom kroppen, kikker på displayet .. Tøft tenker jeg mens jeg smiler for meg selv, et bilde det ikke vises så alt for mange av ..

Så svømmer den videre og passerer meg rett utenfor sivkanten ..


Nå har den på nytt hørt meg og vender oppmerksomheten min vei ..

Klikk, klikk ..


Jeg skjønner den blir urolig og jeg vet at det nå går mot slutten på vårt morgenmøte ..


Den endrer retning vekk fra land og runder odden hvor den kom fra ..

Så vinker den farvel og vår lille date er over for denne gang ..Men snart min venn skal vi møtes igjen, og om ikke lenge kan du stolt vise frem neste generasjon. Jeg vet du har kjæreste .. ja da, jeg har sett henne da dere sammen tok en morgentur i det første sollyset. Du trodde jeg var reist du he he .. men det er flere enn deg som kan være slu og smart ..


Hu var fin, du har gjort et godt valg .. og du.., beklager at jeg tok bilde av deg og kjæresten uten å spørre .. Ja for det var vel kjæresten? Du var vel ikke ute på vift?


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen takk Anne, dette blir jeg aldri lei av :-)

   Slett
 2. I tillegg til fantastisk flotte bilder, greier du å lage en trolsk, sitrende spenningshistorie som avsluttes undrende om livets fristelser også skjer i fugleverden. Jeg ber bare rett og slett om mer................!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, veldig hyggelig å høre :-)
   Vi får se om jeg får dyrene til å samarbeide flere ganger slik at det hele kan settes sammen til en historie. Ikke alltid så lett ..

   Slett
 3. Håller helt med dig, en speciell fågel är den, storlommen. Riktigt fin bildserie! :)

  SvarSlett