Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

onsdag 25. mai 2016

Litt mer utforsking med dobbeleksponering ..


Jeg holder nå på med dette mini-"prosjektet" mitt hvor jeg forsøker å få til spennende og annerledes bilder ved hjelp av dobbeleksponering. Forrige blogg-innlegg var portrett av Moskus på Dovre, denne gang er det fra en morgentur ved Østensjøvannet.

De fleste bildene her er tatt med iso-12800 for å få raske nok lukkertider til skarpe bilder (uten stativ). Når jeg jobber med dobbeleksponeringer setter jeg kameraet på blenderprioritet. Dette fordi jeg bruker tele-zoom (Tamron 150-600)  med varierende blenderåpning fra f/5 - f/6,3. Deretter setter jeg den iso- jeg trenger for å få den lukkerhastigheten jeg ønsker. I tillegg undereksponerer jeg fra -1 til -3 avhengig av lyset på omgivelsene.  Jeg liker det litt mystiske sløret som denne teknikken skaper rundt objektet :-)

Alle bilder er tatt med denne kombinasjonen bortsett fra bilde under av canadagås på reir hvor jeg brukte Sigma 70-200 f/2.8 for litt mer miljø.

Sigma 70-200. f/2,8 1/15 sek iso-12800 EV -1. (Grytidlig ..)

Disse bildene er fra april og jeg har vel delt et par stykker av dem på fjæsboka, men har måttet bruke lang tid på å vurdere bildene selv. Nå føler jeg de har falt på plass og jeg er fornøyd med resultatet.

Det var toppdykkeren jeg først og fremst ønsket å jobbe med. Det skyldes rett og slett at denne fuglen er så mye fotografert at det blir lettere å vurdere om bildene funker eller om teknikken tilfører noe, og funker synes jeg det gjør ..


De tre første bildene av toppdykkeren er tatt mellom kl. 05:00 - 07:00 på morrakvisten.
f/6,3 1/800 - 1/1000 sek iso-12800 EV-1.Så ble det lysere og iso ble senket til 3200.
f/6,3 1/2000 - 1/6400 sek EV -1 til -2.


Det har tatt litt tid å tilvenne seg bildene (selv for meg he he ..), men sitter igjen med at dette kan bli veldig spennende når man får finpusset teknikken enda mer.

Man kunne selvfølgelig valgt å gjøre bildene enda mer kontrastrike og spennende i etterbehandlingen, men ønsker å vise bildene med full effekt av måten de er tatt på. Det svarte blir grått og det hvite veldig lyst.Denne teknikken er nok mest brukt i landskapsbilder, så jeg jobber med saken og bygger på meg litt og litt av landskapsbilder også. Valget har falt på de små landskapene, og da flyr jeg rundt med en gammel manuell 50 mm Nikon f/1,4. Det kommer nok et blogg-innlegg med resultatet av dette etter hvert også, men dette er bilder mange som følger med på bildene mine allerede har sett siden jeg har vært litt mer raus med deling på fjæsboka av disse bilden.

Vel, morro er det uansett, så får andre vurdere om bildene ER spennende og annerledes ..Gjerne tilbakemeldinger :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar