Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

mandag 14. desember 2015

Fossekall ..


Jeg var grytidlig oppe denne søndagen og hadde bestemt meg for å forsøke å finne fossekallen. Jeg har et sted den er veldig aktiv når det blir kuldegrader, så jeg var veldig spent på om den var der. -10 grader og før lyset hadde kommet skikkelig i gang fikk jeg øye på den. Den satt på en beverdemning og så ut til å sove. Forsiktig smøg jeg meg ned til vannkanten i håp om å få et lite stemningsbilde fra morgengry.

Jeg vet hvor den pleier å være mest aktiv når sola står opp, så jeg fortsatte videre for å finne en plass hvor jeg hadde muligheten til lavt perspektiv, og etter et par timers venting kom den ..


Den dykket og kom opp med mat gang på gang, men holdt seg foreløpig på andre siden av den smale åa.


Men til slutt kom den over på min side.
Problemet var bare at der hvor jeg lå var det masse siv og strå fulle av rimfrost mellom meg og fossekallen. Jeg ønsket så lavt perspektiv som mulig, så jeg bestemte meg for å forsøke å fokusere manuelt i håp om å skyte gjennom stråene. Kanskje kunne det gi en spennende effekt ..


Det var en liten åpning hvor det var litt mindre kvist og kvast, men det varte og rakk før den bestemte seg for å posere akkurat der. Men den som venter på noe godt ..Til slutt kom den der hvor jeg ønsket den og denne gangen stilte den seg opp med fronten mot.
Det knattret godt i utløseren denne morgenen, og det var en glad og fornøyd fotograf som listet seg stille vekk og dro hjem med ca. 250 mer eller mindre vellykkede bilder på minnebrikka. Men det er godt å ha noen på lager til senere :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar