Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

tirsdag 20. oktober 2015

Om å se ..


"Du er så flink til å se litt annerledes og spennende motiver i naturen" har jeg fått høre noen ganger, men selv opplever jeg det ikke på den måten. Jo da, noen ganger går jeg bevisst på leting etter spennende og litt annerledes motiv, men i 90 % av tilfellene er det motivet som oppdager meg.

Med det mener jeg at jeg ofte vandrer rundt i skogen litt sånn uten mål og mening, helt uten tanke på at nå skal jeg finne et bra motiv. Jeg går mange ganger turer bare for å tømme hode og komme meg litt vekk fra hverdagen. Mens jeg går slik i egne tanker kan det være at et eller annet fanger oppmerksomheten. Noe "roper" på meg. Ikke noe jeg bevisst gikk og kikket etter, men noe som helt plutselig bare sier "hei, her er jeg".

Dette bilde er fra en slik situasjon.
Øyet registrerte kun den hvite busken som brøt mot alt det mørke, men jeg gikk forbi. Jeg fortsatte en liten stund før jeg bare var nødt til å snu og gå tilbake. Da så jeg hvordan sollyset lyste opp terrenget og laget en for meg magisk stemning. Jeg forsøkte først et dokumentarisk bilde , men klarte ikke fange følelsen jeg hadde når jeg stod der. Forsøkte forskjellige eksponeringer og vinkler, men klarte rett og slett ikke fange stemningen. Til slutt ble det å leke litt med dobbeleksponering og full lysåpning (f/1.4) hvor jeg tok en serie bilder og eksperimenterte med forskjellige skarphetsplan. Mens jeg sto og bladde gjennom bildene i displayet stoppet jeg opp ved dette. Jo, det var denne følelsen jeg hadde og det var denne stemningen jeg forsøkte å formidle.

For det er ikke slik at jeg bare ser noe og deretter tar opp kameraet og tar bilde.
Nei, jeg tar mange bilder, haugevis av bilder og selv da er det ikke alltid jeg lykkes. Noen ganger gir jeg rett og slett opp. Men ikke denne gangen, denne gangen var jeg heldig og klarte å fange nok en (for meg) magisk stemning.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar