Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

fredag 16. oktober 2015

Oktober ..


Inspirert av et foredrag fra Pål Brenne som han har gitt navnet Fotografering i hundremeterskogen (anbefaler at dere trykker på linken og ser hele foredraget) tok jeg med meg 50mm f/1.4 og bega meg til skogs. Pål er opptatt av å bruke og ta vare på naturen i nærområdet og formidle dette på en måte som brukerne av disse områdene kanskje ikke alltid legger merke til. Små detaljer og utsnitt vakkert formidlet fra for mange av oss nye og spennende vinkler, så inspirert av hans bilder og historie bega jeg meg ut på eventyr.

Pål snakket mye om å utnytte bildeflata, noe dette er et forsøk på. Det ble mange forsøk på forskjellige utsnitt og man blir ganske våt av å krabbe rundt på fuktig skogbunn, men dette var det bilde jeg selv ble mest fornøyd med. Det lille strået nede til venstre er et bevisst valg. Forsøke å klone det vekk for å teste, men synes det ødela balansen i bilde samtidig som den blir et slags skarpt holdepunkt. For noen kan den kanskje være et irritasjonsmoment, men det er bra ;-)


Dette er kanskje det bilde jeg selv synes ble mest spennende. Et lite edderkoppnett i en mørk grop så vidt opplyst av en smal solstråle som slapp frem mellom tett granskog. Bilde gir meg en følelse av å være tatt halvt under vannflaten, nesten en slags akvarium effekt ..


Jeg krabbet vel rundt i skogen et par timers tid, da forsvant det spennende lyset og det var på tide å komme seg ut av skogen igjen. Siste bilde er fra veikanten ved bilen hvor jeg plutselig la merke til disse pyramidene og hvor et høstblad ropte om oppmerksomhet.


En utfordrende og lærerik tur, og ikke minst spennende. Det var tungt å komme i gang siden dette var nytt og ble litt overveldende i starten, men når man først hadde funnet ett motiv/utsnitt gikk det lettere å lete. Imponert over de som virkelig mestrer denne type naturfoto og er veldig glad for at jeg fikk se Pål sitt foredrag på nett. Det åpner for mange spennende foto-safari turer rett utenfor stuedøra :-)

Bildene er undereksponert i opptaks-øyeblikket og jeg har kun benyttet naturlig lys. Ingen voldsom etterbehandling, men bruk av dobbelteksponering og forskjellige skarphetsplan. Alle bilder er tatt på full lys-åpning.

2 kommentarer: