Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

tirsdag 27. oktober 2015

Inspirasjon ..

Pål Brenne i sin gyldne oase i hundremeterskogen.

Jeg forsøker å hente inspirasjon og kunnskap innen all type foto, og Pål Brenne er en fotograf som tar en type bilder jeg er veldig svak for. Jeg har tidligere skrevet et innlegg inspirert av nettopp Pål, men denne gangen var jeg så heldig å få bli med ham i hans hundremeterskog.

Sjelden har jeg opplevd en mer entusiastisk fotograf og som så oppriktig elsker sin lille oase langs Glommas bredd. Spontane høylydte gledeshyl hørtes inne blant bregner og kratt. Ho ho .. nå er det rene halleluja-stemningen her hørte jeg fra krattet der et smilende fjes dukket opp. Ikke vanskelig å bli inspirert når man får være med en slik foto-entusiast på tur.

Som vanlig ble jeg fullstendig overveldet, og jeg hadde store utfordringer med å finne spennende motiv på en ukjent plass. Jeg lette med lys og lykte, men det ble så uendelig mye ..

Men etter en stund helt nede på den mørke skogbunnen fant jeg en frodig bregne som strakk seg mot lyset på toppen av en bratt skråning. Noen synes kanskje at bladet burde vært fjernet, men jeg tenkte at det kunne fungere godt som litt irritasjon for betrakteren. Selv synes jeg det irriterer akkurat passe, uten å forstyrre helheten ..


Det neste bilde ble av det mer kreative slaget. Det var gjentakelse av blått som fanget interessen, samt en eksplosjon av gul høstfarge i bakgrunnen. Denne gang valgte jeg utsnitt med kun en skarp kvist med et lite bær som som kjemper om oppmerksomheten. I ettertid funderer jeg på om bilde kunne blitt like bra eller bedre uten dette skarpe elementet, men gjort er gjort og sjansen er forspilt. Slik er det med foto, lys og omgivelser er i konstant forandring, så å gjenskape en stemning som var der og da er et umulig prosjekt, så jeg får leve med den avgjørelsen jeg tok ..


Pål er en ekte entusiast som hele tiden ser spennende motiver. På et bitte lite område kan Pål boltre seg i en uendelig mengde motiv som kun et trent øye ser. Selv ble jeg gående å se meg blind.
Det ble så mye at hjernen kortsluttet fullstendig, jeg ville for mye.

Så av 153 bilder totalt sitter jeg igjen med disse tre bildene som har fått MITT godkjent-stempel, og ett som jeg ikke blir helt fortrolig med, men som jeg heller ikke klarer å slette.

Jeg velger allikevel å dele det, så kan jo dere som eventuelt måtte lese dette innlegget avgjøre om det er severdig eller ikke?


En stor takk til Pål som viste meg litt av sitt jordbærsted og som kom med mange nyttige tips iløpet av den korte turen. Alt ble lagret på den interne "harddisken" og så er det opp til meg å forsøke å bruke dem på min måte.
2 kommentarer:

  1. Takk for besøket, Jørn. Neste gang må jeg komme til din trollskog. :)

    SvarSlett