Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

torsdag 6. august 2015

Prøve nye ting ..


Jeg er veldig opptatt av å prøve ut nye ting og utforske det som ligger litt utenfor komfort-sonen. Det er lett å stagnere om man kun gjør det man føler seg trygg på.

Jeg blir stadig mer fascinert av lys, kontraster og stemninger. Det behøver nødvendigvis ikke være noe i bilde som er skarpt, men det må være en følelse eller opplevelse som jeg ønsker å formidle. Siden 90% av bildene mine er sorthvitt har jeg begynt å bruke sorthvitt-visning i displayet på kameraet. Dette gir en mye bedre pekepinn på det ferdige resultatet enn om displayet er i farger.

Normalt redigerer jeg bilde i farger og konverterer deretter til sorthvitt, dette gjør at jeg må finjustere lys og kontraster i etterkant. Nå kan jeg se det "ferdige" resultatet i displayet og stille inn kameraet slik at bilde blir som ønsket.

Bilde ovenfor er fullstendig uredigert, har kun lagt en liten s-kurve i tone curve samt lagt på light grain for litt mer struktur i bildeflata. Med andre ord fører sorthvitt-visningen i displayet til mindre etterarbeid for å få et tilfredsstillende resultat. Da kan jeg bruke mer tid med kameraet og mindre tid foran pc. Noe som flere enn meg i familien setter pris på.

Man lærer stadig noe nytt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar