Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

tirsdag 9. juni 2015

To for en ..

Eller kanskje flere?


Ofte når jeg sitter med et bilde foran meg på pc oppdager jeg små utsnitt som trigger oppmerksomheten. Da cropper jeg gjerne bilde ganske kraftig for å få frem det jeg opplever som interessant og spennende. Dette bilde synes jeg i utgangspunktet fikk et action-preget og spennende uttrykk, men jeg klarte ikke slippe de hengende bena og lyset under med blikket.

Så da måtte jeg bare utforske hvordan et slikt utsnitt ville bli ..

Det første forsøket følte jeg ble litt for tradisjonelt selv om det fikk frem bena og lyset bedre.


Neste forsøk synes jeg ble nettopp slik jeg ønsket. Litt mer utradisjonelt og mye mer spennende lys og kontraster. At det heller ikke er så åpenbart hvilke type fugl det er synes jeg bare forsterker opplevelsen.


For meg er dette noe av det spennende med foto. Først opplever man spenningen ved å være ute og jakte motiv. Deretter en ny runde spenning mens man sitter foran pc og gjør ferdig bilde. Når bilde så er ferdig kan man gå på en ny jakt å forsøke å se nye og spennende utsnitt i et allerede eksisterende bilde.

Jeg ser på dette som trening av øyet. Kanskje fører det på sikt til at man blir mer kreativ og nytenkende når man senere tar bilder ute i felt. Kanskje tør man etter hvert å jobbe med disse utsnittene i fullversjoner. Klare å se det spesielle der og da når bilde tas og ikke jobbe frem resultatet i etterkant.

Bonusen med å jobbe på den måten jeg gjør nå er at jeg kan få mange forskjellige utsnitt og opplevelser av et og samme bilde.

Just playing around :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar