Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

tirsdag 12. mai 2015

En trolljegers våte drøm ..


Det hele skjedde tidlig en novembermorgen 2014.
Jeg var så heldig å bli invitert med til en flott trollskog innpå Finnskogen som er kjent for å huse mengder av tusser og troll. Huldrefolk skal det også være i dette området, selv om jeg ikke var så heldig å komme tett på dem denne gangen. Et område som for en trolljeger fremstår som et eneste stort eventyr.

Jeg hadde ikke vært der veldig lenge før det første trollet kom stabbende oppover lia. Det la ikke merke til meg der jeg satt, så det fortsatte opp bakken og strøk rett forbi meg.


Det virket så målbevisst at jeg bestemte meg for å følge etter ..

På veien fikk jeg se flere skikkelser som virket til å være på vei til noe, og alle så ut til å ha det travelt.


Jeg hadde dessverre ikke tid til å se hvor denne tussen tok veien, for jeg måtte konsentrere meg om å henge på trollet. Men når jeg snudde meg var trolle borte .., søkk borte. Det var ikke å se noen steder ..

Så med ett hørte jeg en skjærende tørr pipelyd, jeg fulgte lyden og kikket inn i åpningen på en veltet trerot. Først så jeg bare en liten istapp ..


.. men når jeg kikket lenger inn fikk jeg øye på et enøyet skogshamster som ivrig hoppet frem og tilbake .. Den virket så urolig at jeg trakk meg raskt unna for ikke å forstyrre den enda mer.


Det var da jeg la merke til at det hvisket og tisket i lyngen rundt meg på alle kanter.


Det stakk frem små trollhoder over alt, og noen var mer nysgjerrige enn andre ..


Men det var ikke meg de så på, for litt lenger bort i skogen strømmet det til med ivrige tilskuere.
Noe stort var på gang ..


Over seg av begeistring lå de alle og ventet på det som skulle skje, noe som skjer kun når det spesielle huldrelyset åpenbarer seg i tidlige morgentimer. Jeg begynte å fatte hva det var ..

Om denne skapningen er urolig og stresset for hva den ser, eller om det er fordi den oppdager at et menneske er i ferd med å overvære noe helt utenom det vanlige vet jeg ikke, men den var ihvertfall veldig urolig der den føk frem og tilbake.


Plutselig stirret den stivt rett frem med åpen munn og jeg forsto at jeg måtte snu meg, og rett bak ryggen min skjedde et fantastisk lite mirakel. Jeg ble vitne til min aller første trollfødsel ..


For en trolljeger er dette noe av det største man kan oppleve, så det var med største forsiktighet jeg krøp sammen bak en trerot og foreviget den lilles første titt på den store verden.

Det lille trollbarnet ble løftet forsiktig opp mot lyset mens det ble ønsket hell og lykke på sin vei. Alt etter god gammel trollskikk.


Alt dette mens skogsmamutten avsluttet seansen med en trompeterende fanfare badet i huldrelys ..


Vel, nå har du både lest om det og sett det med egne øyne. Så nå vet du det er sant.
Så når ungene eller barnebarna spør om det finnes tusser og troll kan du sette dem på fanget og vise dem denne historien.

Tusser og troll har vi rundt oss hver dag, det gjelder bare å få øye på dem, og er du så heldig å ha et lite snev av barnet i deg kan du oppleve magiske ting :-)

Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute!

4 kommentarer:

 1. Spännande äventyr! Jag undrar om det inte är den ökända "Slenderman" du fångat på den tredje bilden?

  SvarSlett
  Svar
  1. I så fall er jeg glad han var langt borte :-D
   En utrivelig fyr ..

   Slett