Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

lørdag 14. mars 2015

Østensjøvannet 14 mars 2015


Dagen i dag skulle brukes til å sjekke hvordan resultatet ble hvis jeg kombinerte 1,4x og 2x converter på min Sigma 70-200 f/2.8. Ville det bli skarpt nok, og ville jeg klare å fokusere bra nok siden jeg måtte gjøre dette manuelt?

Vel, for min del er dette mer enn skarpt nok, og jeg kan variere fra 70 - 560mm og ha converterne i lomma hvis jeg skal bevege meg rundt i naturen. Utstyret er billig, lett og til mitt bruk mer enn godt nok.


Alle bildene ovenfor er tatt med nevnte kombinasjon convertere og manuell fokus, kanskje ikke proffkvalitet over bildene, men ble egentlig veldig overrasket over at resultatet ble som det ble. Har fått flere advarsler om at denne kombinasjonen er ubrukelig, og det synes jeg absolutt ikke er en riktig beskrivelse. Synes faktisk ikke det er noe å si på kvalitet sett opp mot pris, vekt og volum.

De neste bildene er tatt med kun 1,4x converter og autofokus.
Det ble etter hvert så hardt lys at jeg forsøkte å bruke en stein som filter. Løftet kameraet over stenen og fokuserte, før jeg senket meg ned igjen og brukte sløringen fra steinen i forgrunnen som filter :-)En flott dag på Østensjøvannet, og overrasket over bildekvaliteten ved bruk av convertere. Den største fordel med slikt utstyr er selvfølgelig hvis man skal traske mange timer i skogen eller på fjellet. Da betyr selvfølgelig vekten og ikke minst volumet mye med tanke på alt annet som skal med. Så får det være opp til hver enkelt å vurdere om kvaliteten blir såpass mye dårligere at det er verdt å bære med seg kilovis med tele(r).

Men, dette er selvfølgelig kun min mening ;-)

Det ble en liten tur på søndag 15 mars også i håp om å få årets første bilde av toppdykkeren.
Vel .. det ble et bilde, men kanskje av den mer kreative sorten. Toppdykkeren var veldig sky og holdt seg på god avstand. Fikk til slutt et bilde, men lang avstand og gjemt bak kvist og kvast var det ingen enkel oppgave. Synes stemningen og type bilde gjør seg best i sorthvitt :-)


Dette bilde er også tatt med Sigma 70-200 f/2.8 med påmontert 1,4x og 2x converter. Manuell zoom, 560 mm, samt croppet.

NB!
Det er ikke brukt stativ på noen av bildene, og dette hadde nok kunne gjort bildene enda litt skarpere.

Legg gjerne igjen en ærlig kommentar om kvaliteten er "god nok" i forhold til pris, vekt og volum :-)6 kommentarer:

 1. Her var det mye fine bilder! Og jeg er overrasket over kvaliteten på bildene som er tatt med kombinasjonen jeg også har hørt er helt ubrukelig. Det jeg ser her oppmuntrer til å prøve med samme på min Canon :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke brukt stativ på disse bildene, hadde jeg gjort det ville de nok blitt enda litt skarpere. Så for min det er dette godt nok hvis jeg skal ut på turer hvor vekt i sekken samt volum er viktig :-)

   Slett
 2. Fina bilder som vanligt tycker jag! Om den tekniska kvaliteten är god nog kan du bara svara på själv, jag tycker bilderna blev riktigt fina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker😃
   Lever godt med denne bildekvaliteten 😉

   Slett
 3. Synes det tekniske ble meget bra til å være denne kombinasjonen og som du selv sier godt nok når du skal ha med deg lettere utstyr,fine bilder :)

  SvarSlett