Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

søndag 25. januar 2015

Vinterskog. ICM


Har gått og ventet på at denne dagen skulle komme. Kram våt snø som har festet seg på furustammene etter kraftig snøfall og vind. Har en liten forkjærlighet for denne type bilder, men muligheten i år har latt vente på seg. Søndag var det endelig en slik dag. Lyset var perfekt siden det ennå var lett tåke som skygget for sola. For å få den lukkertiden jeg var ute etter måtte jeg ned på iso-100 siden jeg ikke har ND-filter. EV +1 for at snøen skulle være hvit og ikke fremstå som grå.
f/5,6 1/60 sek ga ønsket effekt uten at resultatet ble for grøtete og diffust. Det ga skarpe fine linjer og akkurat på grensen til for harde kontraster. Det ga også ønsket dybdefølelse i bilde uten at bakgrunnen ble for skarp og klar, men man kan allikevel ane skogen og se konturene fra tretoppene i bakgrunnen.

Dette er selvfølgelig ikke en type bilder man kan gjøre gjentatte forsøk med nøyaktig samme utsnitt og lysforhold, men det ble allikevel et titalls bilder før jeg satt igjen med ønsket resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar