Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

tirsdag 4. november 2014

Sommerminne ..


Jeg var så heldig å få følge flere storlompar denne sommeren. Det var fem par på fem forskjelige sjøer med relativt kort vei i mellom. Storlomen er en favoritt, og ingen ting er som å sitte en tidlig morgen ved et blikkstille skogsvann og høre storlomens karakteristiske sang.

Det var dessverre kun to av parene som fikk unge denne sesongen, men jeg hadde mange spennende timer ved mine storlomvann mens jeg ventet på at de skulle komme nære nok til at jeg fikk bilde av dem. Storlomen er utrolig sky, så det beste er å bruke en stund på å kartlegge ruta den svømmer. Så er det å være tidlig oppe og sette seg i skjul et sted på ruta. Gjerne også legge merke til hvordan sola står opp, slik at man får den stemningen man ønsker i bildene.


Jeg skal vel innrømme at jeg har brukt de romantiske brillene når jeg har valgt ut denne bildeserien. Her er det ikke spart på farger og kontraster, men dette er mitt sommerminne, og noe jeg skal leve på gjennom vinteren.


Disse bildene er fra mitt første møte med ungen til det ene storlomparet og jeg satt med en stor klump i halsen når jeg tok disse bildene. For meg var det stort å få æren av å fotografere avkommet :-)


Det er morgener som dette som gjør det verdt alle timer med rekognosering, planlegging og venting.


Følelsen man har i kroppen på vei hjem etter å ha opplevd dette er for meg nesten ubeskrivelig. Jeg tar meg selv i å rope YESS!!! av full hals når jeg sitter alene i bilen. En fantastisk følelse og opplevelse for en amatør naturfotograf :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar