Velkommen!

På denne siden vil jeg legge ut bilder fra mine turer med kameraet. Dyr, fugler, natur og landskapsbilder er det jeg liker best. Forsøker å formidle på min måte og håper du finner glede i å kikke på bildene i bloggen :-)

fredag 16. mai 2014

En hatet men nødvendig skapning.


Er det ett insekt som irriterer oss mennesker mer enn andre må det være myggen. Denne blodsugende, kløeskapende skapningen som holder oss våkne om natta med sin irriterende skarpe lyd som etter hvert skjærer gjennom marg og bein. Den eneste menneskeskapningen som liker mygg tror jeg må være fluefiskeren. Her er myggen et ofte imitert insekt for å fange drømmefisken. Knotete og liten å binde med krokstørrelse #18 - #20, men en viktig imitasjon i flueboksen.

Kanskje en litt uvanlig bildeserie for å vise mygg, men den er forhåpentligvis litt annerledes :-)


Bilder av mygg er som regel ikke veldig spennende. Man presenter dem gjerne som en sverm, eller som en blodsuger på naken hud. Kanskje sittende på vannflata eller i flott motlys hvis man er kreativ. Så da tenkte jeg å gjøre en litt annen vri og gjøre det på min måte.


Myggen er utrolig viktig for økosystemet og en viktig mat og energikilde for mange av våre vakre dyr og fugler, så den som alt annet i naturen har sin misjon :-)

Litt info:

Mygg:
http://no.wikipedia.org/wiki/Mygg
http://snl.no/mygg

GOD SOMMER :-)2 kommentarer: